Translation: from english to macedonian

батист

 • 1 batiste

  батист
  * * *
  n. батист

  English-Macedonian dictionary > batiste

 • 2 lawn

  полјана, тревник, ледина
  батист
  * * *
  тревник; s.
  1. лединка, зелена трева;
  2. ретко зелено платно, батиста; тревник, ледина, полјана; тревник, ледина, полјана, тревник; батист

  English-Macedonian dictionary > lawn